Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2018-11-14, 21:07:38

Author Topic: Webmail  (Read 5393 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Webmail
« on: 2017-10-03, 02:13:13 »
The latest version of Kloxo-MR has a problem with webmail.
It is impossible to send mail via webmail.

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #1 on: 2017-10-03, 19:58:15 »
How is Mustafa (MRatWork) absent so anyone can answer me please.
I installed the last version of 'Kloxo-MR v7' panel. I noticed it in the last version of 'Kloxo-MR v7' webmail does not work. So when I go to 'mail.mydomein.com' and then choose for example 'Roundcub' and through Roundcub tried to send email I get error that it is not possible to send email.
'qmail service' is installed and works normally.

Does anyone else have the same problem as me? (I'm talking about the new installed Kloxo-MR v7)
Three times I installed Kloxo-MR and still the same mistake with the webmail.


Offline Spacedust

  • Super Grand Master
  • ****
  • Posts: 3,962
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #2 on: 2017-10-03, 23:12:36 »
Please run:

sh /script/fixwebmail

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #3 on: 2017-10-03, 23:47:43 »
Please run:

sh /script/fixwebmail

I tried all this and nothing helps.

sh /script/restart-services
sh /script/restart-all
sh /script/fixweb
sh /script/fixwebmail
sh /script/fix-all

and

sh /script/cleanup

Nothing helps. I wonder if someone has the same problem, the latest version of the Kloxo-MR v7 panel. As I said before three times I installed it again (Kloxo-MR 7 last version) and always the same problem.

Edit:
That's why I reported it here because I think he does thet part error (bug).






« Last Edit: 2017-10-04, 04:51:49 by I<3Kloxo »

Offline atljohnsen

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #4 on: 2017-10-04, 22:26:33 »
I have the same problem with a VPS where I recently installed Kloxo-MR. However, the strange thing is that I have another VPS which has been running for a long time, also with Kloxo-MR, and updated every day via cron - so allways latest version of Kloxo- MR. On this one webmail is working fine. So the problem must then occur on fresh installs. And I currently have not found a fix.   

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #5 on: 2017-10-04, 23:05:33 »
I just now installed Kloxo-MR v7 again (the fifth time) and the problem is the same, Kloxo-MR v7 last version can not send emails and this is definitely a Bug.

@atljohnsen I have  on another server (same your case) old version of Kloxo-MR 7 panel,  somewhere about 2 months old and there everything works okay about a email problems.

Can anyone answer how to solve this problem, or how to install old version of 'Kloxo-MR 7' ?

Thank you
« Last Edit: 2017-10-04, 23:08:27 by I<3Kloxo »

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 99
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #6 on: 2017-10-05, 10:35:01 »
I've installed Kloxo 1 month ago, and my webmail works.
Which app do you use (I've try Roundcube and it is working).

Can I help somehow? Please gave more details.

UPDATE:
Yes, I'm getting the same error with AferLogic:
"An error occurred during sending the message."

Try roundcube.
BR.
« Last Edit: 2017-10-05, 10:37:45 by idove »

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #7 on: 2017-10-05, 19:40:41 »
@idove
It's an old version of the Kloxo panel (1 month ago), in the meantime the newest version was released (last version) and the latest version of 'Kloxo-MR v7' has a Bug with webmail.

Not only does the error (bug) come up with 'Afterlogic' webmail, all the others webmails they not work. Webmail 'Telaen' shows the blank page and can not be accessed.

The main problem (bug) is that the mail service does not work. Kloxo-MR v7 (last version, fresh installed) can not receive or send mails and this is definitely a big bug which I do not know how to fix it. :(

That's why I'm interested in how to do downgrade to old version of Kloxo-MR v7 (everything worked great there).

Edit:
'qmail service' is installed and works normally and I tried:
sh /script/restart-services
sh /script/restart-all
sh /script/fixweb
sh /script/fixwebmail
sh /script/fix-all


Nothing helps.




« Last Edit: 2017-10-05, 19:47:31 by I<3Kloxo »

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 99
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #8 on: 2017-10-06, 09:10:03 »
OK I don't know for "latest" upgrade.
I'm using this proverb: "Ff it ain't broke, don't fix it.", I do not upgrade if there is no special reason to do that.

Anyway, can you send/receive emails via some email client? Thunderbird?
Can you check /var/log/maillog ?

BR.

Anyway I'm using this version, which is yours?
Code: [Select]
[root@server script]# sh /script/sysinfo
A. Control Panel:               
   - Kloxo-MR: 7.0.0.c-2017083001
   - Web: hiawatha-10.6.0-f.1.mr.el7.x86_64
   - PHP: php56s - 5.6.31-1.ius.centos7 (fpm mode)
« Last Edit: 2017-10-06, 09:20:38 by idove »

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #9 on: 2017-10-07, 01:26:16 »
@idove

This is my version (last update Kloxo-MR v7):
Code: [Select]
A. Control Panel:
   - Kloxo-MR: 7.0.0.c-2017091202
   - Web: hiawatha-10.6.0-f.1.mr.el6.x86_64
   - PHP: php56s - 5.6.31-1.ius.centos6 (fpm mode)


In the last version (my version) not working email service at all. I tried it with 'Thunderbird' and email does not work. I'm interested in how to do it downgrade or how to install a preview versionof Kloxo-MR v7 panel?

Definitely the latest version (fresh instaled) has a bug with mail.


Offline Spacedust

  • Super Grand Master
  • ****
  • Posts: 3,962
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #10 on: 2017-10-07, 11:25:09 »
Confirmed - I cannot send e-mails as well from Afterlogic.

Quote
Oct  7 11:43:21 online smtp: 29351 > 220 mail.online.pl - Welcome to Qmail ESMTP?
Oct  7 11:43:21 online smtp: 29351 > 502 unimplemented (#5.5.1)?
Oct  7 11:43:21 online smtp: 29351 > 502 unimplemented (#5.5.1)?
Oct  7 11:43:21 online smtp: 29351 < [EOF]
Oct  7 11:43:21 online smtp: 29351 > 502 unimplemented (#5.5.1)?
Oct  7 11:43:21 online smtp: tcpserver: end 29351 status 0
Oct  7 11:43:21 online smtp: tcpserver: status: 0/100

If you go to:

webmail.domain.com/afterlogic/data/

"If you see this, your Application data folder may not be secured properly and everybody on the web can view it.

Refer to the installation instructions on how to secure this folder or move into the location which is not visible from the web."

This is critical security bug!!!
« Last Edit: 2017-10-07, 11:33:44 by Spacedust »

Offline atljohnsen

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #11 on: 2017-10-07, 23:34:00 »
There seems to be an SSL conflict in Afterlogic. On my server, when I edited Settings in Afterlogic webmail UI and removed the checkmark for SSL on SMTP server, then sending emails worked.

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #12 on: 2017-10-08, 21:49:49 »
There seems to be an SSL conflict in Afterlogic. On my server, when I edited Settings in Afterlogic webmail UI and removed the checkmark for SSL on SMTP server, then sending emails worked.


How did you do it, if you can be a bit more precise and more detailed please ?
Which exact file has changed and what you've changed inside ?

Edit:
In your case, it's the latest version of Kloxo-MR v7 ?
I ask thet because in the latest version (fresh instaled) od Kloxo-MR v7 mail does not work in all.


« Last Edit: 2017-10-08, 21:53:52 by I<3Kloxo »

Offline atljohnsen

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 45
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #13 on: 2017-10-08, 23:17:39 »
I have Kloxo-MR panel latest version (7.0.0.c-2017091202).
I can access webmail in browser: https://webmail.domain.com/afterlogic/
Then I log in to my mail account. When it comes up, select Settings, then select Email Account and there uncheck SSL for SMTP server (which force it to use Port 25).

 

Offline I<3Kloxo

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 199
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Webmail
« Reply #14 on: 2017-10-08, 23:43:21 »
This is how my settings are now (see pic.):




My first email passed but others get an error(see pic.):



Did you install fresh latest version of Kloxo-MR v7 or you have upgraded from the previous version to the last version of Kloxo-MR v7?

Edit:
We can all access webmail in browser: https://webmail.domain.com/afterlogic/
The problem is not with access webmail, the problem is that email does not sand and receive messages vía webmail and via for example apps 'Mozilla Thunderbird' or 'Mirosoft Outlook' and IP address from the server is not blacklisted.  :(

« Last Edit: 2017-10-09, 00:16:10 by I<3Kloxo »

 


Top 10 Social Networking:    Facebook    Twitter    LinkedIn    Pinterest    Google Plus    Tumblr    Instagram    VK    Flickr    Vine
Click Here

Page created in 0.054 seconds with 19 queries.

web stats analysis