Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2019-08-24, 20:27:43

Author Topic: No httpd after update, missing libs  (Read 3963 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mawerick

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
No httpd after update, missing libs
« on: 2017-09-17, 23:29:05 »
Hello,
After yum update all, no more httpd working.
WHen try to start, error:
Code: [Select]
Starting httpd: httpd: Syntax error on line 13 of /etc/httpd/conf/httpd.conf: Cannot load modules/mod_authn_alias.so into server: /etc/httpd/modules/mod_authn_alias.so: cannot open shared object file: No such file or directory
When try to update http with yum, i receive problem with repos:
Code: [Select]
http://repo.varnish-cache.org/redhat/varnish-3.0/el6/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] PYCURL ERROR 22 - "The requested URL returned error: 410 repo"
Trying other mirror.
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: mratwork-varnish-3.0. Please verify its path and try again

Sys info of server:
Code: [Select]
A. Control Panel:
   - Kloxo-MR: 7.0.0.c-2017062801
   - Web: --uninstalled--
   - PHP: php56s - 5.6.30-2.ius.centos6 (fpm mode)
B. Plateform:
   - OS: CentOS release 6.9 (Final) x86_64
   - Hostname: ***.***.***
C. Services:
   1. MySQL: --uninstalled--
   2. PHP:
      - Installed:
        - Branch: --uninstalled--
      - Used: --PHP Branch--
      - Multiple: disable
   3. Web Used: apache
     - Hiawatha: --uninstalled--
     - Lighttpd: --uninstalled--
     - Nginx: --uninstalled--
     - Apache: --uninstalled--
       - PHP Type: php-fpm_worker
       - Secondary PHP: off
   4. WebCache: none
     - ATS: --uninstalled--
     - Squid: --uninstalled--
     - Varnish: --uninstalled--
   5. Dns: bind
     - Bind: bind-9.9.9-1.mr.el6.x86_64
     - DJBDns: djbdns-1.05-17.4.mr.el6.x86_64
     - NSD: nsd-4.1.16-1.el6.x86_64
     - PowerDNS: pdns-4.0.3-1.el6.MIND.x86_64
     - Yadifa: yadifa-2.2.3-1.mr.el6.x86_64
   6. Mail: qmail-toaster-1.03-1.3.56.mr.el6.x86_64
      - pop3/imap4: courier-imap-toaster-4.1.2-1.3.20.mr.el6.x86_64
      - smtp: qmail-toaster-1.03-1.3.56.mr.el6.x86_64
      - spam: bogofilter-1.2.4-1.el6.x86_64
   7. FTP: pure-ftpd
      - pure-ftpd: pure-ftpd-1.0.37-1.mr.el6.x86_64
   8. Stats: awstats
      - awstats: kloxomr-stats-awstats-7.6-1.mr.noarch



Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,657
  • Karma: +118/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #1 on: 2017-09-18, 05:31:36 »
Try 'yum update mratwork* --disablerepo=*varnish*'
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline mawerick

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #2 on: 2017-09-18, 09:21:59 »
Same problem, after update.

Code: [Select]
[root@host /]# yum update mratwork* --disablerepo=*varnish*
Loaded plugins: fastestmirror, presto, priorities, protectbase, replace
Setting up Update Process
Loading mirror speeds from cached hostfile
mratwork-epel/metalink                              |  10 kB     00:00      * base: mirror.its.sfu.ca
 * extras: mirror.csclub.uwaterloo.ca
 * mratwork-epel: ftp.linux.ncsu.edu
 * mratwork-ius-archive: mirror.team-cymru.org
 * mratwork-ius-stable: mirror.team-cymru.org
 * mratwork-release-neutral-noarch: rpms.mratwork.com
 * mratwork-release-version-arch: rpms.mratwork.com
 * mratwork-webtatic: us-east.repo.webtatic.com
 * updates: centos.mirror.rafal.ca
base                                                | 3.7 kB     00:00     extras                                              | 3.4 kB     00:00     mratwork-epel                                       | 4.3 kB     00:00     http://ftp.linux.ncsu.edu/pub/epel/6/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno -1] repomd.xml does not match metalink for mratwork-epel
Trying other mirror.
mratwork-epel                                       | 4.3 kB     00:00     mratwork-epel/primary_db                            | 5.9 MB     00:00     mratwork-google-mod-pagespeed                       |  951 B     00:00     mratwork-ius-archive                                | 2.4 kB     00:00     mratwork-ius-stable                                 | 2.3 kB     00:00     mratwork-mariadb                                    | 2.9 kB     00:00     mratwork-nginx                                      | 2.9 kB     00:00     mratwork-nginx-stable                               | 2.9 kB     00:00     mratwork-release-neutral-noarch                     | 1.3 kB     00:00     mratwork-release-version-arch                       | 1.2 kB     00:00     mratwork-webtatic                                   | 3.6 kB     00:00     updates                                             | 3.4 kB     00:00     vz-base                                             |  951 B     00:00     vz-updates                                          |  951 B     00:00     0 packages excluded due to repository protections
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package mratwork-release.noarch 0:0.1.0-7 will be updated
---> Package mratwork-release.noarch 0:0.1.0-8 will be an update
--> Finished Dependency Resolution

Dependencies Resolved

=========================================================================== Package           Arch    Version  Repository                        Size
===========================================================================Updating:
 mratwork-release  noarch  0.1.0-8  mratwork-release-neutral-noarch  4.1 k

Transaction Summary
===========================================================================Upgrade       1 Package(s)

Total download size: 4.1 k
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
Setting up and reading Presto delta metadata
Processing delta metadata
Package(s) data still to download: 4.1 k
mratwork-release-0.1.0-8.noarch.rpm                 | 4.1 kB     00:00     Running rpm_check_debug
Running Transaction Test
Transaction Test Succeeded
Running Transaction
  Updating   : mratwork-release-0.1.0-8.noarch                         1/2 warning: /etc/yum.repos.d/mratwork.repo saved as /etc/yum.repos.d/mratwork.repo.rpmsave
  Cleanup    : mratwork-release-0.1.0-7.noarch                         2/2   Verifying  : mratwork-release-0.1.0-8.noarch                         1/2   Verifying  : mratwork-release-0.1.0-7.noarch                         2/2
Updated:
  mratwork-release.noarch 0:0.1.0-8
Complete!

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,657
  • Karma: +118/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #3 on: 2017-09-19, 05:24:08 »
What you mean 'problem'?.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline mawerick

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #4 on: 2017-09-19, 10:31:19 »
Same problem, form the first post. No httpd can not start. When try to start, it's show errors that some libs are missing.
What can I do to fix it?

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,657
  • Karma: +118/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #5 on: 2017-09-19, 12:41:38 »
Httpd may trouble if no domain added.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline mawerick

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #6 on: 2017-09-19, 17:36:39 »
There was domains, server working from a months, everything working perfectly, until update with "yum update all".
Then I saw, that it was a problem with repositories.

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,657
  • Karma: +118/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: No httpd after update, missing libs
« Reply #7 on: 2017-09-20, 05:08:56 »
Update again to latest update with 'yum clean all; yum update -y --disablerepo=*varnish*' and then run 'sh /script/cleanup'.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

 


Top 10 Social Networking:    Facebook    Twitter    LinkedIn    Pinterest    Google Plus    Tumblr    Instagram    VK    Flickr    Vine

Page created in 0.05 seconds with 22 queries.

web stats analysis