Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2019-11-13, 03:40:53

Author Topic: Email get lost  (Read 953 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Email get lost
« on: 2019-08-24, 10:07:49 »
Hi,
I had problem with only one domain email, it get lost.
It is possible to send to email to anyone but I do not receive email on this particular domain info@example.com.


I created subdomain test.example.com on this problematic domain, and mail info@test.example.com works normally.
Also autocreated postmaster@test.example.com works normally.

On example.com I have tried to create new email, newmail@example.com, doesn't work receiving. On example.com even postmaster@example.com doesn't receive emails. I can send emails, and it works normally.

Already checked in /var/log/maillog receieved mail is in log, but there is no email in /home/lxadmin/mail/...

What to check, what can be a problem?
I kno that it might be some minor misconfiguration in qmail, but not sure what to look and where to check.
Tnx for advice.


Code: [Select]
# sh /script/sysinfo
A. Control Panel:               
   - Kloxo-MR: 7.0.0.c-2019070501
   - Web: hiawatha-10.9.0-f.2.mr.el7.x86_64
   - PHP: php56s - 5.6.31-1.ius.centos7 (fpm mode)
B. Plateform:
   - OS: CentOS Linux release 7.6.1810 (Core) x86_64
   - Hostname: server.moj-server.info
C. Services:
   1. MySQL: MariaDB-server-10.0.38-1.el7.centos.x86_64
   2. PHP:
      - Installed:
        - Branch: php56u-cli-5.6.40-1.ius.el7.x86_64
        - Multiple:
          * php56m - 5.6.40-1.ius.centos7
          * php71m - 7.1.29-1.el7.ius
          * php72m - 7.2.19-1.el7.ius
          * php73m - 7.3.6-1.el7.ius
      - Used: --PHP Branch--
      - Multiple: enable
   3. Web Used: apache
     - Hiawatha: hiawatha-10.9.0-f.2.mr.el7.x86_64
     - Lighttpd: lighttpd-1.4.54-1.el7.x86_64
     - Nginx: nginx-1.17.1-1.el7.ngx.x86_64
     - Apache: httpd24u-2.4.39-2.el7.ius.x86_64
       - PHP Type: php-fpm_event
       - Secondary PHP: on
   4. WebCache: none
     - ATS: --uninstalled--
     - Squid: --uninstalled--
     - Varnish: --uninstalled--
   5. Dns: bind
     - Bind: bind-9.9.9-1.mr.el7.x86_64
     - DJBDns: djbdns-1.05-17.4.mr.el7.x86_64
     - NSD: nsd-4.1.27-1.mr.el7.x86_64
     - PowerDNS: pdns-4.1.8-1.el7.MIND.x86_64
     - Yadifa: yadifa-2.3.9-1.el7.x86_64
   6. Mail: qmail-toaster-1.03-1.3.57.mr.el7.x86_64
      - pop3/imap4: courier-imap-toaster-4.1.2-1.3.20.mr.el7.x86_64
      - smtp: qmail-toaster-1.03-1.3.57.mr.el7.x86_64
      - spam: --uninstalled--
   7. FTP: pure-ftpd
      - pure-ftpd: pure-ftpd-1.0.47-2.el7.x86_64
   8. Stats: awstats
      - awstats: kloxomr-stats-awstats-7.7-1.mr.noarch
D. Memory:
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:          12014        1589        1286         636        9138        9400
Swap:             0           0           0
E. Disk Space:
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda         89G   62G   23G  74% /


*** Process Time: 00:00:00:35.35378 (dd:hh:mm:ss:xxxxxx) ***

* Note: run 'sh /script/sysinfo -y' if you want run 'fix-service-list' also
        (importance after Kloxo-MR update)




Online MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,803
  • Karma: +119/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Email get lost
« Reply #1 on: 2019-08-25, 12:37:41 »
Did you set 'mail auth' for this domain?
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Email get lost
« Reply #2 on: 2019-08-25, 12:56:21 »
Email Auth?
SPF enabled and DMARC.
This domain and client is more than 2 years old on this server it just stops to work to receive emails.


Maybe is the reason I created subdomain on this domain, but that's only I have change/add. Subdomain and subdomain email works normally.

Online MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,803
  • Karma: +119/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Email get lost
« Reply #3 on: 2019-08-25, 16:16:47 »
Try set 'catchall' for certain email account and then try to send message to 'unknown' account. And then, check message to this 'catchall' account.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Email get lost
« Reply #4 on: 2019-08-27, 11:40:38 »
Pls,
how to and where to set Catch all, tnx.

BR.

Online MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,803
  • Karma: +119/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Email get lost
« Reply #5 on: 2019-08-27, 13:31:30 »
Go to 'admin > all > all domains > (select one) > Catchall configure'.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Email get lost
« Reply #6 on: 2019-08-27, 13:48:39 »
I configured one email as Catchall, nothing, no email received after sent email to non existig email on this domain, no email received after sending email to this email.

Try to create another test mail on this domain, also configured as catchall, nothing, the same, doesn't receive any emails :(.

Try to restart qmail service, the same thing happens, no email received.


Online MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,803
  • Karma: +119/-10
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Email get lost
« Reply #7 on: 2019-08-27, 14:25:28 »
If you permit, give me your ssh and panel access.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Email get lost
« Reply #8 on: 2019-08-29, 15:22:37 »
Thank you for your kind help,
for the moment I will try to backup this domain and client, remove it and then recreate it.

I hope it will help.


Will let you know in few days.

Offline idove

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 139
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Email get lost
« Reply #9 on: 2019-09-04, 17:01:05 »
If you permit, give me your ssh and panel access.

Thank you for you offer,
but I solved problem with "simple" solution.

1. Backup created
2. Copied all files and DB exported with mysqldump
3. From web panel, all emails are removed and domain is removed
4. I added again the same domain, add email auth, add email
6. all files copied and database copied with mysql command in terminal

And everything works!!!

 


Top 4 Global Search Engines:    Google    Bing    Baidu    Yahoo

Page created in 1.05 seconds with 21 queries.

web stats analysis