Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2018-09-21, 17:09:48

Author Topic: Bind Server not starting  (Read 605 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline OS4World

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Bind Server not starting
« on: 2018-05-03, 03:02:09 »
After Fresh Installation of Kloxo-mr Bind Server is not starting

While restarting i got error and for detailed error i checked  systemctl status named.service

Here is the output of it :

named.service - LSB: start|stop|status|restart|try-restart|reload|force-reload DNS server
   Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/named; bad; vendor preset: disabled)
   Active: failed (Result: exit-code) since Wed 2018-05-02 20:57:37 EDT; 32s ago
     Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
  Process: 32377 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/named start (code=exited, status=7)

May 02 20:57:37 server123.server.com named[32394]: the working directory is not writable
May 02 20:57:37 server123.server.com named[32394]: isc_stdio_open '/var/log/named/default.log' failed: permission denied
May 02 20:57:37 server123.server.com named[32394]: configuring logging: permission denied
May 02 20:57:37 server123.server.com named[32394]: loading configuration: permission denied
May 02 20:57:37 server123.server.com named[32394]: exiting (due to fatal error)
May 02 20:57:37 server123.server.com named[32377]: Starting named: [FAILED]
May 02 20:57:37 server123.server.com systemd[1]: named.service: control process exited, code=exited status=7
May 02 20:57:37 server123.server.com systemd[1]: Failed to start LSB: start|stop|status|restart|try-restart|reload|force-reload DNS server.
May 02 20:57:37 server123.server.com systemd[1]: Unit named.service entered failed state.
May 02 20:57:37 server123.server.com systemd[1]: named.service failed.

As per above result its related to directory permission so which directory permission i am supposed to fix?

Offline atljohnsen

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 43
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Bind Server not starting
« Reply #1 on: 2018-05-04, 12:28:35 »
Seem like there is a permission problem with your server setup.

From Kloxo-MR try select Webserver configure, in the Fix 'ownership' And 'permissions' (Select To Execute) box select fix-ALL and hit Update.

From SSH run: sh /script/restart-all

If this does not help, try run:

yum clean all; yum update -y; sh /script/cleanup


Regards

AJ

 


Top 4 Global Search Engines:    Google    Bing    Baidu    Yahoo

Page created in 0.058 seconds with 23 queries.

web stats analysis