Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2018-11-18, 12:38:58

Author Topic: Apache does not start when Varnish on ports 80/443  (Read 3428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Spacedust

  • Super Grand Master
  • ****
  • Posts: 3,962
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
I did this:

Code: [Select]
1. copy '/home/apache/tpl/domains.conf.tpl' to '/home/apache/tpl/custom.domains.conf.tpl' and '/home/apache/tpl/defaults.conf.tpl' to '/home/apache/tpl/custom.defaults.conf.tpl'
2. edit custom.* files in portion:
Code: [Select all] [Show/ hide]

if ($reverseproxy) {
    $ports[] = '30080';
    $ports[] = '30443';
} else {
    $ports[] = '80';
    $ports[] = '443';
}


for '80' and '443' to another port where varnish call apache.
3. run 'sh /script/fixweb' and 'service httpd restart'

but it shows this:

Code: [Select]
(98)Address already in use: make_sock: could not bind to address [::]:8080
                                                           [FAILED]

There is nothing on port 8080:

Code: [Select]
[root@ks391381 /]# lsof -i :8080
[root@ks391381 /]#
« Last Edit: 1970-01-01, 01:00:00 by Guest »

Offline Tsanten

  • Global Moderator
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Apache does not start when Varnish on ports 80/443
« Reply #1 on: 2013-01-04, 21:46:40 »
Try to change only 80 port to 8080 and let 443 stay
« Last Edit: 1970-01-01, 01:00:00 by Guest »

Offline Spacedust

  • Super Grand Master
  • ****
  • Posts: 3,962
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Apache does not start when Varnish on ports 80/443
« Reply #2 on: 2013-01-04, 21:55:44 »
Yes, correct. 443 is going directly from Apache, so Varnish doesn't use it. I will try.
« Last Edit: 1970-01-01, 01:00:00 by Guest »

Offline Tsanten

  • Global Moderator
  • Junior Member
  • *****
  • Posts: 49
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: Apache does not start when Varnish on ports 80/443
« Reply #3 on: 2013-01-04, 22:14:42 »
Varnish forward only 80 port not 443 . So 443 should be taken directly by apache.
« Last Edit: 1970-01-01, 01:00:00 by Guest »

Offline Spacedust

  • Super Grand Master
  • ****
  • Posts: 3,962
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: Apache does not start when Varnish on ports 80/443
« Reply #4 on: 2013-01-05, 00:32:18 »
Ok. It works. I had to switch to Lighttpd and back to Apache.
« Last Edit: 1970-01-01, 01:00:00 by Guest »

 


Top 10 Social Networking:    Facebook    Twitter    LinkedIn    Pinterest    Google Plus    Tumblr    Instagram    VK    Flickr    Vine

Page created in 0.036 seconds with 22 queries.

web stats analysis