Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2024-07-15, 11:27:47

Author Topic: Strange problem with Apache and PHP-FPM  (Read 7293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kloxo-fan

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Strange problem with Apache and PHP-FPM
« on: 2015-07-10, 18:53:14 »
A few days ago did update on php54 to 5.4.42 and now I have a strange problem with Apache (2.2) and PHP-FPM.
The server works well, but after a few hours (1-2-3 or even more, each time is different) the web sites on my vps just stops working. Why? I have no idea. When I check running processes everything is fine, httpd is running, php-fpm is running but the web sites not works and only loading and loading with blank page or error 500 or 503 or 520 or 521 or 522 or 523, each time is different :(
The only solution is to run "sh /script/restart-all" to restart all processes or "service httpd restart" for apache but after a few hours I got this problem again. I tried "sh /script/cleanup" to fix all services but without result because after a few hours my vps again got this problem.
In fact KloxoMR works fast, the VPS is not overloaded, all processes works, but the websites don't work :(
I think it's a bug in httpd or fpm.
How to fix this?

sh /script/sysinfo:
Code: [Select]
A. Kloxo-MR: 7.0.0.b-2015070802
   - Web:
   - PHP: php54s-5.4.42-1.ius.el6 (cgi mode)
B. Plateform:
   - OS: CentOS release 6.6 (Final) x86_64
   - Hostname: vps.zaknigi.com
C. Services:
   1. MySQL: MariaDB-server-10.0.20-1.el6.x86_64
   2. PHP:
      - Branch: php54-cli-5.4.42-1.ius.el6.x86_64
      - Multiple:
        * php53m-5.3.29-1.ius.el6
        * php54m-5.4.42-1.ius.el6
        * php55m-5.5.26-1.ius.el6
      - Used: php54m
   3. Httpd: httpd-2.2.29-2.mr.el6.x86_64
      - PHP Type: php-fpm_event
   4. Lighttpd: --uninstalled--
   5. Hiawatha: --uninstalled--
   6. Nginx: --uninstalled--
   7. Cache: --uninstalled--
   8. Dns: bind-9.9.7-1.mr.el6.x86_64
   9. Qmail: qmail-toaster-1.03-1.3.55.mr.el6.x86_64
      - with: courier-imap-toaster-4.1.2-1.3.18.mr.el6.x86_64
D. Memory:
                total       used       free     shared    buffers     cached
   Mem:          2048        418       1629         67          0        234
   -/+ buffers/cache:        183       1864
   Swap:            0          0          0
E. Disk Space:
   Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
   /dev/simfs       80G  3.5G   77G   5% /
« Last Edit: 2015-07-10, 19:01:49 by kloxo-fan »

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,807
  • Karma: +119/-11
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Strange problem with Apache and PHP-FPM
« Reply #1 on: 2015-07-10, 19:00:28 »
Yes, possible something wrong with this php version. I am not investigate this issue intensively.

You can use cron for restart web in every day for example.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline kloxo-fan

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Strange problem with Apache and PHP-FPM
« Reply #2 on: 2015-07-10, 19:08:47 »
Okay,
I'll try the old php53m at the moment I hope with this version to have no problems.

Offline kloxo-fan

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 31
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: Strange problem with Apache and PHP-FPM
« Reply #3 on: 2015-07-10, 20:35:44 »
Hello again,
definitely the problem is PHP-FPM.
Even with php53m I got this bug.
But when run the command "service php-fpm restart" everything is fix for a while, until it crashes again.
Code: [Select]
Stopping php53m-fpm:                                       [  OK  ]
Starting php53m-fpm:                                       [  OK  ]
Any ideas why? Can I go back to the old version of php-fpm when used php 5.4.41?

I try to use suphp instead of php-fpm but got another error:
Code: [Select]
Stopping httpd:                                            [  OK  ]
Starting httpd: httpd: Syntax error on line 63 of /etc/httpd/conf/httpd.conf: Syntax error on line 5 of /etc/httpd/conf.d/suphp.conf: Cannot load /etc/httpd/modules/libphp5.so into server: /etc/httpd/modules/libphp5.so: cannot open shared object file: No such file or directory
                                                           [FAILED]
Can you help me?
« Last Edit: 2015-07-10, 20:45:44 by kloxo-fan »

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,807
  • Karma: +119/-11
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Strange problem with Apache and PHP-FPM
« Reply #4 on: 2015-07-10, 20:52:00 »
It's possible related to cloudflare, especially for free version.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline KloxoLittleFish

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 147
  • Karma: +0/-0
    • View Profile

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,807
  • Karma: +119/-11
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: Strange problem with Apache and PHP-FPM
« Reply #6 on: 2015-07-11, 13:26:58 »
By design, if we choose event and worker (like php-fpm_event), so impossible to found 'httpd: Syntax error on line 63 of /etc/httpd/conf/httpd.conf: Syntax error on line 5 of /etc/httpd/conf.d/suphp.conf: Cannot load /etc/httpd/modules/libphp5.so into server: /etc/httpd/modules/libphp5.so: cannot open shared object file: No such file or directory' because libphp5.so only for ruid2 or itk where Kloxo-MR disable it.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

 


Top 10 Social Networking:    Facebook    Twitter    LinkedIn    Pinterest    Google Plus    Tumblr    Instagram    VK    Flickr    Vine
Click Here

Page created in 0.029 seconds with 19 queries.

web stats analysis