Sponsor:

Server and Web Integrator
Link:
Kloxo-MR logo
6.5.0 or 7.0.0
Click for "How to install"
Donation/Sponsorship:
Kloxo-MR is open-source.
Donate and or Sponsorship always welcome.
Click to:
Click Here
Please login or register. 2018-10-16, 07:12:24

Author Topic: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue  (Read 4751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline amitkumar

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 119
  • Karma: +1/-1
  • Gender: Male
    • View Profile
    • webquicksolution
Hello sir,

I am using webmail. I have sent a message to my gmail id and got

domain.xyz did not encrypt this message.

its a tls issue please help me how to solve this.


here is sysinfo

A. Control Panel:
   - Kloxo-MR: 7.0.0.b-2016052507
   - Web: hiawatha-10.2.0-f.6.mr.el6.x86_64
   - PHP: php54s-5.4.45-1.ius.el6 (fpm mode)
B. Plateform:
   - OS: CentOS release 6.8 (Final) x86_64
   - Hostname: vps456.vps.ovh.ca
C. Services:
   1. MySQL: MariaDB-server-10.0.25-1.el6.x86_64
   2. PHP:
      - Branch: php54-cli-5.4.45-1.ius.el6.x86_64
      - Multiple:
        * php53m-5.3.29-1.ius.el6
      - Used: --Use PHP Branch--
   3. Web Used: apache
     - Hiawatha: --unused--
     - Lighttpd: --uninstalled--
     - Nginx: --uninstalled--
     - Httpd: httpd-2.2.31-1.mr.el6.x86_64
       - PHP Type: php-fpm_event
   4. WebCache: none
     - ATS: --uninstalled--
     - Squid: --uninstalled--
     - Varnish: --uninstalled--
   5. Dns: bind
     - Bind: bind-9.9.7-1.mr.el6.x86_64
     - DJBDns: --uninstalled--
     - NSD: --uninstalled--
     - PowerDNS: --uninstalled--
     - Yadifa: --uninstalled--
   6. Mail: qmail-toaster-1.03-1.3.55.mr.el6.x86_64
      - pop3/imap4: courier-imap-toaster-4.1.2-1.3.18.mr.el6.x86_64
      - spam: bogofilter
D. Memory:
                total       used       free     shared    buffers     cached
   Mem:          1829       1048        780          0         98        605
   -/+ buffers/cache:        344       1484
   Swap:            0          0          0
E. Disk Space:
   Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
   /dev/vda1       9.8G  2.6G  6.8G  28% /


*** Process Time: 00:00:00:01.1770 (dd:hh:mm:ss:xxxxxx) ***

* Note: run 'sh /script/sysinfo -y' if you want run 'fix-service-list' also
        (importance after Kloxo-MR update)


Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,382
  • Karma: +115/-9
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #1 on: 2016-06-02, 16:32:22 »
Most mail service using non encrypt. Encrypt need descrypt before read message.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline amitkumar

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 119
  • Karma: +1/-1
  • Gender: Male
    • View Profile
    • webquicksolution
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #2 on: 2016-06-07, 12:16:16 »
Please provide me the solution for this. My mostly mails are going in spam.

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,382
  • Karma: +115/-9
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #3 on: 2016-06-07, 12:23:39 »
Inform your domain. You can inform via PM if you don't want expose to public.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline sandipcd

  • Senior Member
  • *
  • Posts: 165
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #4 on: 2016-06-10, 20:35:02 »
I am also facing this problem. Domain name is hostingultraso.com.

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,382
  • Karma: +115/-9
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #5 on: 2016-06-10, 21:07:41 »
I am also facing this problem. Domain name is hostingultraso.com.
Make reverse-dns as the same as hostname where hostname must be qualified to FQDN (use server1.domain.com instead server1).
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline fossxplorer

  • Master
  • **
  • Posts: 640
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #6 on: 2016-06-10, 22:17:23 »
@Mustafa,
i've also started to see this lately. I did not spend time to investigate this, but Gmail complains the emails sent from the Kloxo-MR server isn't using TLS.
Why is that?

As i said, i'll need to use time to do some debugging to try to help all with this issue.

Kloxo-MR!

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,382
  • Karma: +115/-9
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #7 on: 2016-06-10, 22:23:39 »
@Mustafa,
i've also started to see this lately. I did not spend time to investigate this, but Gmail complains the emails sent from the Kloxo-MR server isn't using TLS.
Why is that?

As i said, i'll need to use time to do some debugging to try to help all with this issue.
If you can use mail client (like thunderbird) you can set starttls for smtp. Maybe this issue related to webmail where default setting as non-ssl port.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline Hugo

  • Junior Member
  • *
  • Posts: 32
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • KimeraLive - Tailored Clouds
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #8 on: 2016-10-17, 02:34:04 »
I had this issue on both KloxoMR 6.5 and KloxoMR 7, spereira tip was spot on!  ;)

In case anyone is still stumped by this like I was for a long time, here is the solution:

You have to remove the folder /var/qmail/control/tlshosts or rename it to something else and then TLS starts working for all outgoing mail, shouldn't even need to restart Qmail.

Gmail shows that mail is encrypted and CheckTLS Sender test is also successful.

From http://wiki.qmailtoaster.com/index.php/Tlshosts/exhaustivelist:
Quote
man qmail-remote excerpt:

If this file exists no TLS will be tried on hosts other than those for which a file tlshosts/FQDN.pem exists.

Offline MRatWork

  • Administrator
  • The Elite
  • *****
  • Posts: 15,382
  • Karma: +115/-9
  • Gender: Male
    • View Profile
    • MRatWork Forum
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #9 on: 2016-10-17, 04:29:11 »
Check your /var/qmail/control/tlshosts inside maybe exists .pem file. If yes, just enough delete this file instead remove/rename tlshosts.
..:: MRatWork (Mustafa Ramadhan Projects) ::..
-- Server/Web-integrator - Web Hosting (Kloxo-MR READY!) --

Offline amitkumar

  • Valuable Member
  • *
  • Posts: 119
  • Karma: +1/-1
  • Gender: Male
    • View Profile
    • webquicksolution
Re: email did not encrypt this message (Gmail) TlS issue
« Reply #10 on: 2016-12-12, 11:27:36 »
:) thank you so much problem solved in new update.

Best as always.

 


Top 4 Global Search Engines:    Google    Bing    Baidu    Yahoo

Page created in 0.046 seconds with 19 queries.

web stats analysis